30 Mart 2010 Salı

ho nostalgia di che?



uzun zamandır şöyle güzel bir avrupa filmi olsa da izlesek diye iç geçirirken, mine vaganti'nin gösterime gireceğini duyunca acayip sevinmiştim.

pazartesiyi haftasonundan koparmama adına yaptığımız klasik pazartesi atraksiyonumuz pazartesi gecesi sinemasının bu haftaki filmi ferzan özpetek'ten oldu dolayısıyla.

artık italyan yalakası olmamdan mıdır nedir, izlemediğim italyan filmi olmadığı gibi kutsal yürek haricinde izlemediğim ozpetek filmi de yok. her ne kadar -özellikle son filmlerinde- birbirini tekrar eden konular, tarzlar kullansa da hiç bitmesin bu film iç sesiyle ve hep bir mutlulukla izliyorum filmlerini.

filmin konusundan falan bahsetmeyeceğim, klasik bir ferzan özpetek filmi.. her zamanki gibi içimde derin bir italya özlemi uyandıran, neşeli, hüzünlü, coşkulu, illa ki italyan. avrupa sinemasını, italyan sinemasını, özpetek sinemasını seviyorsanız kaçırmayın.

bir ferzan özpetek klasiği olarak bonus-track, nina zilli'den 50 mila'yı da dinleyip italya'da olmayı hayal edebilirsiniz. hadi bakalım şarkı benden hayal sizden. öperins!

Cinquantamila lacrime/non basteranno perchè /musica triste sei tu /dentro di me!

9 yorum:

UykusuZ dedi ki...

Nicole Grimaudo gibi sevgilim olsun bi daa balık tutmayayım, o kadar yani. Film boyunca gay arkadaşın kıza aşık olmasını hayal edip beklerken malesef bu heves kursaamda kaldı, hele sevgilisiyle ateşli bi şekilde öpüşürken - gaylere travestilere, lesbianlara kesinlikle karşı değilim yanlış anlaşılmasın- aşırı derecede rahatsız oldum. Sanırım bu beklentiden mütevellit bi rahatsızlıktı.
Film eh, çok çok beğendiğimi söyleyemem ANCAAAKK müziklere bayıldım, harikaydı, hep sevmişimdir.
Hadi ben de bi güzellik yapem sizlere buyrun OST si ;)
http://rs346.rapidshare.com/files/365084408/Mine_Vaganti_soundtrack.rar

Allegra'nde dedi ki...

öpüşme sahnesinde ne yalan söyleyeyim benden de ister istemez ayhk gibi bir ses çıktı. homofobik olduğumdan değil, erkek eşcinselliğini estetik bulmadığımdan..
ayrıca terazine, tık, emeğine saygı, rep rup ;)

Allegra'nde dedi ki...

ahahahha linkim ne kadar da güzelmiş, insan bi söyler :)))

noraashira dedi ki...

Bana göre erkek eşcinselliğini bu kadar cinsellikten uzak aşk dolu gösteren tek yönetmen >Ferzan Özpetek'tir, burda olsa öperim gözlerinden o derece.

Allegra'nde dedi ki...

orası doğru noracım ama öpüşme sahnesi kötüydü yahu *-*

Eliza Doolittle dedi ki...

Ahhh sekerim ben de pek hevesliyim bu film icin! Ferzanin tum filmleri kabulum, Italyanin tum koseleri bayildigim, araya da mis diyaloglar..hadi hadiii!

eda bayraktar dedi ki...

sanırım cumadan beri.. Sezen Aksu'dan kutlama şarkısını defalarca dinlettiren...son sahnesini izlerken gözyaşlarımın bitmediğini gösteren filmdir...

Allegra'nde dedi ki...

@elizacımm sakın kaçırma derim, bayılırsın :)

@eda: deci sağolsun sabahtır soundtrackini dinliyorum, filmden çıkamadım daha..

UykusuZ dedi ki...

çok özür dileyerek, o ost ye tek yakışmayan da Sezen Aksudur, napiim sevmiyorum hic sevmedim hic sevmicem o kadını.