8 Mart 2010 Pazartesi

my uncle Oscar;

aslında oscarlar hakkında yazıp yazmamak konusunda kararsızım ama gece 3'te kalkıp 7'de geri yatarak ilave 1 saatlik uykuyla işe gelmemin ardından benim de tarihe düşülecek bir kaç notum olsun bari, değil mi?
yıllardır canlı canlı töreni izlememe rağmen, kırmızı halıya rağbet etmem.
bu sene de aynı adam sendecilikle kırmızı halının son demlerinde uyandım, töreni 3 diye biliyorum meğer 3.30da imiş bilsem biraz daha uyurdum ama kısmet.
uykusuzluktan cümleler arası bağlantı kuramayacağımdan bundan sonrasına maddeler halinde devam ediyorum.
*tören neil patrick harris ile başladı, kendisinden haz etmem ama çoğu kişi için güzel bir başlangıç olmuştur eminim.
*açıkça söyleyeyim steve martin ve alec baldwin ikilisinden çok şey bekliyordum, havamı aldım. açılışı bugün bir kez de alt yazı ile izleyeceğim az da olsa umudum var.
*christopher waltz'u izlediğimden beri tek ve kesin favorim kendisiydi. bu kadar başarılı bir oyunculuk es geçilseydi, kendimi kino'da yakardım yeminLen.
*bu sene ilginç birşey oldu ve oscarlar bir yere gitmedi.. birileri oscar kazandı..
*gösteri namına tek bir şey bile yoktu, haa pardon bi ara american idol'dan elenmiş çocukların yaptığı bir şov vardı.
*the hurt locker'ın ısıtılmış ve hatta buram buram militarizm&propaganda kokan konusuyla ödülleri topladığına şaşırsam mı normal mi karşılasam bilemedim. filmi dün izlediğim için taze taze, ödüllerine sinir olma hakkını kendimde fazlasıyla buluyorum. filmi izlerken sıkıntıdan ütü yaptım o derece klişe o denli bayıktı. hağ kathryn bigelow, kadın yönetmen falan diyorsak yapımda feminizm yok, önce insan olsun! ayrıca 59 yaşındaymış, taş olsaymış!
*jeff bridges ve mo'nique'e lafım yok, hakları güle güle kullansınlar..
*ama sandra bullock'a bir çift sözüm var; zaten antipatik o ayrı konu da dandik bir konusu olmayan tek bir filmde oynadı, vasat oyunculuğuna rağmen "versek versek bununla veririz ancak" diyen akademi üyeler sayesinde ödülü kaptı. bi daha da sittin sene ödül falan alamazsın sen yavrum, ahududu belkiiğ!
* robert downey jr; adamımsın! kolormatik gözlükler ve yeşil papyon süperdi.
*ödül verenler arasında bradley cooper olunca gözlerime şenlik, ayrıca ne güzel ablamızsın sen demi abla ve hatta ne asil kadınsın sen merly teyze!
*törene genel olarak hakim olan acelecilik dikkatimden kaçmadı. hele tom hanks'in koşarak gelip neredeyse adayları bile okumadan zarfı açması, kazananı söylemeden önce "kapıda taksi bekliyor ağğbii, kusura bakmayın" diyecekmiş hissini uyandırdı.
*neticeten zot gibi bi törendi. ben de "6,5 hamile olmasına rağmen gece uyanıp oscar seyreden zottirikler" grubuna katılmış oldum, bana da bi değişiklik oldu.
*son olarak tüm gece tivit kardeşliği yaptığımız ve yalnız olmadığımı hissettiren; popdater, afrodelfino ve done (a.k.a okanitto)'ye kucak dolusu sevgiler.. beni sizler uyutmadınız :))
Öperinsé!

**uyku açılmasıyla aklıma yeni şeyler gelirse eklerim, ayıplamak yok!

15 yorum:

noraashira dedi ki...

Meryl Streep varken Sandra Bullock nedir ya.

Mademoiselle Coco dedi ki...

Sabahtan beri gazete okumadım, blog okumadım, postunu da okumuyorum; ki akşam banttan hiç bir fikrim olmadan seyredebileyim diye. Ama Oscar'la ilgili yazacağını düşündüğüm için uğradım da yoklamadan çakmayız değil mi diyecektim? Hocam saygılar..

SirEvo dedi ki...

Oscar'ın en komiği;

http://cineshoot.blogspot.com/2010/03/paranormal-activity-oscar.html

Allegra'nde dedi ki...

@nora: devenin nalıdır.

@coco: o zaman bir an önce izleyip olumlu olumsuz yorumlarınla dönmeni bekliyorum :)

Unknown dedi ki...

oscara aday olmuş filmlerin hiç birini izlemedim.
oscarı da izlemesem olur mu?

gece 3te kalktığına inanamıyorum kuş.

SirEvo dedi ki...

Adayları izlemediysen tabii ki oscarı da izleme. Ne zevki olacak ki :D Hani tuttuğun bi film falan olurdu izleseydin :))

dereotundannefretederim dedi ki...

bi kere öncelikle o zevk bana ait :) valla sen de olmasan 1 saatlik uykuyla işe gitmemiş olurdum, mis gibi uyumuş olurdum filan falan :)

burda biraz sert çıkmak istiyorum: meryl almadı diye di mi sandra'ya bu kızmalar? e ama yeter.. 38 kez aday olup 57 kez ödül aldı yeter..

bigelow hmmm evet taş olsaymış..katılıyorum.. katıldığım son şey de martin-baldwin + bütün show rezaletti (üzgün surat)

şimdi yazına bidaha baktım: evet jeff'e laf söylememişsin. bu güzel :)

afrodelfino dedi ki...

yaşasın tivit kardeşliği diyorum ben de:))
bu gece ben de bir daha seyredip uyku sersemliği ve twitter heyecanıyla (!) kaçırmış olabileceğim konuşmaları ve parodileri anlamaya çalışıcam..
sonra gelsin nihai yorumlar!
benden de kocaman sevgiler, öpücükler:)

SirEvo dedi ki...

Biri twitter mı dedi? :D

Eliza Doolittle dedi ki...

Sekercik, seninle saatlerimiz ve twitlerimiz tutmamis, ben bi gaflet haliyle 3lere kadar her turlu red carpet (ki severiiim) ve preshow roportajlarini izleyip done, popdater ve LA78ers ile twit kardesligi yaptim fiti fiti, sonra sen kalkarken de hooop uyku. Toreni dun aksam tekrardan izledim. Alec ve Steve aslinda kotu diildi, sadece sunanlar onlar olunca beklentimiz hakli olarak accaip yuksekti, o beklentiyi pek karsilayamadilar diyecegim...Meryl kralice, ona lafim yok, zariflikten oldu butun gece. Sandra konusunda ayyynen sana katiliyorum, bi daha da razzie disinda bi seyi zor gorur diyorum, hic de sevmem kendisini..Jeff ve Monique'e sevindim, hak etmislerdi. Bigelow taslar tasiydi yasina ragmen, filmi de izlemedim ama kliseliginden korkum buyuk...hayirlara vesile!
Bi de nooolur biriniz aciklasin, Clooney neden oyle abus suratli meymenetsiz bi moddaydi yahu, oyun mu yapiyolardi Alecle karsilikli, son filmleri gibi "staring at goats" mu yapiyolardi neydi o yahu, vallahi anlamadim?!

Popdater dedi ki...

Twit olmasa gazimizi zor söndürürdük. Sandra Bullock'un konusmasini sevdim ben ama: Hafif kendinle dalga geç, diger adaylari öv, minettar ol, Meryl Streep'e ve annene övgü düz, tam gözler dolarken bir Gwyneth patlatmadan kendini kontrol et, konusmayi toparla.

Bu arada, George Clooney de isin içindeymis. Yani gicik degilmis, gicik numarasi yapmis. Tabii bunu 3.5 milyar insana tek tek anlatmak lazim..

Allegra'nde dedi ki...

@banyosucu: oscar'ı izlemesen de kebap olur valla :)) ayrıc aben de inanamıyorum canımcım :)

@done: senin yanında jeff'e alf söylemek için hakikatli bir toton olması lazım eheheheh :)

@afro: yazını okudum süper!! seneye bizdeyiz ama ;)

@evo: tivit kardeşliği yaptık biz :) canlı starwars gecelerinden sonra oscarlarla süslendirdik bu kardeşliği. bu hafta ne yapacağız bilemiyorum ama :)

@eliza: evet şekerim yaa, ben kalktığımda oky yoklama yapıyordu ve sen yoktun. clooney konusunda da dün tekrar izleyince fark ettim kesinlikle rol icabıydı :) the men who stare at goats'u izledim ben ama uyumuşum yarısında bu yüzden bağlantısal bir yorum yapamayacağım :)

Allegra'nde dedi ki...

@popdater: aslında işin içinde bir iş olduğu belliydi, yoksa zoru ne o kadar manyakça davransın :)

SirEvo dedi ki...

PC'nin yanında olsaydı tv ben de twitte takılacaktım, özellikle reklam aralarında baydım.

http://twitter.com/CineShoot

benim adresi vereyim de, eklersen haber et :))

dereotundannefretederim dedi ki...

bende de ne sinerji varmış, sürekli bi twitdaşlık etmişim yoklama bile yapmışım :)

akademi gör beni! yannız itiraf ediyorum tom hanks açıklarken gözlerim kapanmış benim, bi açtım gözlerimi hurt locker ekibi sahnede, noluyo ya dedim ama açıklama anını kaçırmışım.. önümüzdeki oscarlara bakıcaz artık