26 Şubat 2009 Perşembe

ÖMÜRümü yediniz, afiyet olsun!

"JOLIE RAHAT, ANISTON İSE EZİKTİ

Brad Pitt'i Angelina Jolie'ye kaptıran Jennifer Aniston'ın kariyer açısından da düşüşte olmasının verdiği acıyı, En ıyi Animasyon ödülünü açıklamak üzere sahneye geldiğinde resmen yüzünden okudum..Brad Pitt ve Angelina Jolie En ıyi Oyuncu Oscar'ı için aday olurken, Jennifer Aniston zarf açmakla yetiniyordu.Karşılaşma anında Jolie kendinden ne kadar emin ve rahatsa, Aniston da o kadar tedirgin ve ezik göründü bana.Brad Pitt ise doğru tercihi yapmış olmanın keyfini çıkarır gibiydi."

Şimdi doğru oturup eğri konuşalım yukarıdaki ben yazıyı yazmış olsa idim bayılırdınız.şimdi ise eğri oturup doğru konuşalım ben bile yazsam bu yazının kurtarır tarafı yok.öncelikle bunu yazanın bir sinema eleştirmeni olduğunu düşünmek istemiyorum.nasıl bir kokoş ve boş kız ağzı, nasıl bir cumbadan sarkan balkon popolu teyze edasıdır bu. "ayyy cenifırı gördün müüğ? nasıl da kıskanmış yhaa. yüzünden okunuyordu yeminlen. ezihk!"

canım madem böyle sığ düşüncelerin var; arkadaş ortamında konuş ama türkiye'nin en büyük gazetesine yazma rica edeceğim. okuyorum sinirleniyorum. okumayayım diyorum ama artık okudukça egomun beslenmesinden midir nedir, okumadan da duramıyorum.

daha iyisini sen yaz da görelim derseniz, deneyeyim. buyrun;

"Brad Pitt'i Angelina Jolie'ye kaptıran Jennifer Aniston şu sıralar pek ortalıkta görünmese de En ıyi Animasyon ödülünü açıklamak üzere sahnedeydi oscar ödül töreninde.. eski kocasının yeni karısıyla karşısında oturmasından mıydı yoksa Brad Pitt ve Angelina Jolie En ıyi Oyuncu Oscar'ı için aday olurken, kendisinin zarf açmakla yetinmesinden mi bilinmez; tedirgin olduğu her halinden belliydi. ödül törenine arka kapıdan girmesi de muhtemel karşılaşmadan doğacak rahatsızlığının belirtisiyken sahnenin en önünde brad&angelina çiftinin oturması ne büyük talihsizlik! ister ünü olsun ister normal vatandaş kimse eski eşini yeni eşiyle görmek istemez. bir de ödül sunmanın heyecanı eklenince ayakakbısı sıkıyor tavrını anlayışla karşılamak lazım jennifer'ın. kırmızı halıda evden çıkmadan önce kavga etmiş izlenimi veren pitt-jolie çifti ise, aniston sunum yaparken ödülü kaybedince takınmaları gereken yalan gülümsemenin provasını yapar gibiydi."

Jennifer Aniston'ın oyunculuğunu beğenmiyorum, hoş oyunculuğunu göstercek adamakıllı bir filmde de oynamadı sanırım. Angelina'yı da kadın olarak beğenmiyorum, cennetten çalınmış bir güzelliği yok doğrusu. Brad Pitt ise son zamanlarda çektiği filmlerle yakışıklılığının çok çok ötesine geçmiş bir oyuncu. Nihayetinde hepsi işini yapıyor, ömür varol sesi eşliğinde durumu basitleştirmenin bir manası yok kanımca. di mi? di mi? di mi? (di demeyin zira çok bozulurum)

Öperins!

foto

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Alle,
ana haberlerde bile magazin haberlerinin yayınlandığı bir ülkede,sinema eleştirmenimizin
bu kadar sığ düşüncede olmasına şaşırma bence.
Bizde artık gündem para,güzel kızlar,yiyelim içelim kimseye vermeyelim gibi sığı düşünceler ve eylemlerle hayatı geçiren
ve
yaşıyorum öyleyse varım.
Düşünmeme gerek yok onu aydınlarımız yapar; diyen bir toplumdayız.Uyan Alle sabah olduuu:))

Brajeshwari dedi ki...

Aynı şeyleri bende izlerken hissettim.

Yazılan bir sinema eleştirisi değil, bir magazin gözlemi sadece.. Sinema eleştirisi diye yutuyoruz birşey sanıyoruz bunları böyle.. Artık sokak dili öylesine karıştı ki, ben bazen televizyonda magazin programlarındaki seslendirmelerde duyduğum cümle bozuklukluklarını, seviyesizliği ciyaaklayarak duymamaya çalışıyorum.

Hepimizi cumbadan sarkan balkon popolu teyze sanıyor bunlar,balkondan -balkona konuşuyoruz adeta...

Allegra'nde dedi ki...

en çok zoruma giden bunların çuvalla para kazanması.
evet elalemin parasında gözüm var!

Adsız dedi ki...

kim yazmış bunu? ömür gedik değildir umarım. zira bir kadının bir kadına böylesi oh oh içimiin yağları eridi der gibi yazı yazması hoş değil. zaten jenniferın üstüne çok gidiyorlar bence, inanılmaz bir baskı var bana kalırsa kadının üstünde. angelina'yı ben de sevmem. ama yazının kilit noktası ömür varol olmuş, heheh:)

Salome dedi ki...

:) "nasıl bir kokoş ve boş kız ağzı, nasıl bir cumbadan sarkan balkon popolu teyze edasıdır bu. "ayyy cenifırı gördün müüğ? nasıl da kıskanmış yhaa. yüzünden okunuyordu yeminlen. ezihk!"" çok güzel tespit...

Allegra'nde dedi ki...

@tatlısu kırosu: maalesef ömür gedik yazmış canım. isyanlardayım. :))

@salome: teşekkür ederim :)